به گزارش مشرق، در حالی که آمریکا از اوکراین خواسته است تا به منظور تقابل بهتر با روسیه سن فراخوان سربازی در این کشور را کاهش دهد، ولودومیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین بار دیگر با این اقدام مخالفت کرد.
زلنسکی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) اظهار داشت که به جای کاهش سن سربازی توجهات باید منوط به تجهیز نیروها باشد.
وی در این باره گفت: «صحبتهای زیادی در رسانهها درباره کاهش سن سربازی اوکراینیها وجود برای رفتن به خط مقدم وجود دارد.
ما باید به روی تجهیز تیپهای موجود و آموزش نیروها برای استفاده از تجهیزات تمرکز کنیم. ما نباید کمبود تجهیزات و آموزش را با سربازان جوان جبران کنیم.»
رئیسجمهور اوکراین همچنین افزود: «اولویت باید فراهم کردن موشکها و کاهش توانایی نظامی روسیه باشد، نه سن سربازی اوکراین. هدف باید حفظ هر چه بیشتر جان مردم باشد، نه نگه داشتن تسلیحات در انبارها.»
پیش از این آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گفته بود که اوکراین با «تصمیمات دشواری» درباره ارتش خود مواجه است، اما این تصمیمات برای تقابل با روسیه لازم هستند. وی در این باره اظهار داشت که اوکراین اگر میخواهد در میدان نبرد موفق شود باید مردان جوان ۱۸ ساله را به خدمت سربازی فرا بخواند.
در حالی که سن ورود به ارتش در بسیاری از کشورها ۱۸ سال است، در حال حاضر سن فراخوان سربازی در اوکراین ۲۵ سال بوده که با توجه به بحران جمعیتی این کشور تعیین شده است.
اوکراین در سالهای اخیر با مهاجرت شدید جمعیتی و همچنین جان باختن دهها هزار نیروی خود مواجه شده است. این مسئله در کنار هرم سنی این کشور موجب شده است که کییف به منظور حفظ فرصت فرزندآوری جوانان، سن فراخوان سربازی را ۲۵ سال تعیین کنند و کاهش ندهد.
پیشنهاد ایالات متحده آمریکا برای کاهش سن فراخوان سربازی با مخالفت مقامات اوکراینی مواجه شده است.به گزارش کییف ایندپندنت، با این وجود متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه نیز شب گذشته به این مسئله اشاره و اعلام کرد که ایالات متحده آماده تجهیز سربازان جدید اوکراینی است.
وی در این باره گفت: «ما صحبتهایی با دولت اوکراین درباره شرایط امنیتی که آنها در شرق با آن مواجه هستند داشتیم.»میلر افزود: «در نهایت تصمیم درباره ترکیب نیروهای نظامی از جمله تصمیاتی است که اوکراینیها باید برای خود بگیرند.
مسئلهای که ما به وضوح اعلام کردیم آن است که اگر آنها نیروهای جدیدی برای ورود به جنگ فراهم کنند، ما و متحدانمان آمادهایم که آن نیروها را مجهز کنیم و آموزش دهیم تا وارد نبرد شوند.»
این در حالی است که زلنسکی ضمن رد این ادعا اعلام کرده است که متحدان تنها به اندازه ۲.۵ تیپ از ۱۰ تیپ ارتش اوکراین تجهیزات فراهم کردهاند.
رئیسجمهور اوکراین علاوه بر این به مذاکرات خود با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آینده آمریکا و امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه اشاره کرد و گفت: «مهمترین آن است که با یکدیگر درباره چگونگی پایان دادن به این جنگ همکاری کنیم. این باید اولویت اصلی ما باشد.
در دیدار پاریس دقیقاً به روی همین مسئله تمرکز کردیم و گفتوگوی بسیار سازندهای بود.»
با وجود حمایتهای همهجانبه ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی از کییف، اوکراین تاکنون بالغ بر ۲۰ درصد از سرزمینهای خود را از دست داده است و پیشرویهای روسیه همچنان ادامه دارد.